Het bestuur begon met het idee van een gedenkwaardige Airshow op zaterdag… maar we droomden verder. Uiteindelijk wordt Wings of Freedom een vierdaags event waarbij er ook marktkramen te bezoeken zijn en op twee avonden een Open Air Bios wordt georganiseerd geheel in stijl. Vandaag maken we kennis met Marit Mol, de organisator van dit deel.

 

/File/Id/1025582822

Marit, hoe ben jij bij de organisatie van Wings of Freedom betrokken geraakt en heb jij iets met vliegtuigen en vrijheid?

Marit begint: ‘Ik ben in februari van dit jaar via een vriendin in contact gekomen met de organisatie van Wings of Freedom. Ik vind het belangrijk dat we jaarlijks stilstaan bij alles wat er gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog. Het is goed dat we dit herdenken en daarna met elkaar onze Vrijheid vieren. In dat opzicht past de gedachte achter Wing of Freedom heel goed bij mij’.

Dan ontstaat het idee voor een Airshow, en vervolgens een Open-Air-Bios…. en dan? Hoe ga je dan te werk?

‘Een voormalig lid van de organisatie had dit idee. Omdat hij ook andere taken had, hebben we dit in eerste instantie samen opgepakt. Vanaf april/mei heb ik deze taak volledig op mij genomen. Gelukkig hoefde ik niet alles zelf te bedenken. Bioscoop Pathé heeft veel ervaring met buitenbioscopen en de samenwerking was al snel een feit. In overleg met Pathé en het bestuur hebben we de twee films uitgekozen. De films moeten geschikt zijn voor een grote doelgroep. Naast de films bieden we de bezoekers ook nog iets extra’s…. Wat dat is? Nee, dat zeg ik niet, maar dat het niet alleen maar naar de film kijken wordt, is een feit’, aldus Marit.

Op woensdag kunnen bezoekers kijken naar a bridge too far en op donderdag naar Memphis Belle. Twee films die niet mogen ontbreken tijdens dit event. Bezoekers worden ontvangen in de entourage van een tijdelijk Tweede Wereldoorlog vliegveld onder een blote sterrenhemel. Dit klinkt heel spectaculair. Wat nou als het regent?

‘De entourage rondom de films wordt spectaculair! Maar het weer hebben we helaas niet in de hand. Ook tijdens de oorlog regende het wel eens op onhandige momenten. We verwachten dat de bezoekers zelf een regenjas of cape meenemen. Paraplu’s mogen helaas niet, dat is niet handig in een bioscoop. Maar hoe dan ook: met regen gaan de films gewoon door’.

Zijn er nog kaarten te koop op dit moment?
‘Er zijn nog kaarten voor beide avonden. Je kunt ze hier bestellen. Maar wacht niet te lang met bestellen want de aantallen zijn gemaximeerd. En deze films, in zo’n bijzonder entourage dat wil je echt niet missen!’.

When you go home, tell them of us and say, for your tomorrow, we gave our today.