Het organiseren van een gedenkwaardig meerdaags event, gaat natuurlijk niet zonder vrijwilligers en initiatiefnemers. En ook niet zonder enthousiaste sponsors die begrijpen dat het leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. Maar wie trekt deze sponsors nou over de streep? Wie is die man met zoveel overtuigingskracht en charme? We stellen hem graag aan u voor….

 

/File/Id/316426182

 

Tjepke, jij hebt meerdere taken bij Wings. Een van jouw verantwoordelijkheden is het regelen van de sponsoring voor de Wings of Freedom Airshow. Vertel eens, wat is jouw tactiek?
Ik heb geen tactiek, ik breng het verhaal over onze Airshow met enthousiasme en met passie. Het is een bijzonder thema, 75 jaar vrijheid, en als je het verhaal bij de sponsoren goed brengt kunnen ze al bijna niet meer terug. Bijkomend voordeel is dat we in 2015 een geslaagde Airshow hebben georganiseerd. Veel sponsoren willen er nu (weer) bij zijn. De 2019 editie wordt nu een meerdaags evenement met allerlei activiteiten op de grond en in de lucht.

Wat heb jij met vliegen en vliegtuigen?
Als klein ventje bouwde ik bouwpakketten van vliegtuigen. Voor mijn diensttijd kwam ik terecht op vliegbasis Twente bij het 313 squadron afdeling bewapening. De fascinatie voor vliegen en vliegtuigen is altijd gebleven. Martin, voorzitter van de stichting, heeft mij benaderd voor de 2010 editie om in het bestuur te komen en het sponsordeel op te pakken. Ik vlieg zelf niet, vlieg graag mee. Ook met mijn event bureau Xtend Events bieden we klanten de mogelijkheid om te vliegen met bijzondere vliegtuigen.

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend… wat betekent dit voor jou?
Het lijkt wel vanzelfsprekend. Mijn ouders hebben de oorlog bewust meegemaakt en de verhalen gehoord. Als je het nieuws leest zie je dat er op de wereld vrijheid niet vanzelfsprekend is. Nu met de terreurdreigingen besef je steeds meer welke luxe wij hier in Nederland hebben. Dit moeten we koesteren en doorgeven aan onze kinderen.

Hoe meer muntjes, hoe spectaculairder het wordt denk ik… kun je nog sponsors gebruiken en wat kun jij ze bieden?
Met meer munten kunnen we meer unieke vliegtuigen inkopen, hoewel het vliegveld niet oneindig groot is. We hebben een ambitieus vliegprogramma met unieke vliegtuigen die vooral buiten Nederland naar onze Airshow komen en ook gaan landen! Vanuit de vorige edities hebben we trouwe sponsoren als ITN en Xantion. Dit jaar hebben we PME Legend als kledingsponsor en Land Rover Terlouw voor vervoer. Daar zijn we best een beetje trots op. Ook dit jaar hebben we een aantal mooie nieuwe sponsoren aan ons weten te binden, maar er kunnen altijd nog sponsoren bij. We hebben een bijzondere VIP hospitality waar men heel close de Airshow kan bekijken. Uiteraard onder het genot van een passend hapje en drankje natuurlijk. Er zijn op dit moment nog mogelijkheden om een avond de VIP-hospitality exclusief af te huren. Mail dan snel naar tjepke@vliegshowede.nl want er zijn al wel gesprekken gaande.

Na augustus val je waarschijnlijk in een zwart gat…. Wat ga je dan doen?
Haha, nee, een zwart gat gaat niet gebeuren. We gaan eerst nagenieten en evalueren van deze bijzondere editie. We doen dit allemaal vrijwillig naast ons normale werk, dus dan wordt het weer business as usual.

Wings of Freedom Airshow

Stichting Jan Hilgers Memorial Airshow organiseert op zaterdag 24 augustus a.s. een gedenkwaardige Airshow geheel in het teken van 75 jaar vrijheid. Op een oppervlakte van maar liefst 18 hectare verrijst langs de N224 bij Ede een heus vliegveld omringd door historische legerkampen uit de Tweede Wereldoorlog.

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend en mag nooit vergeten worden. Deze Wings of Freedom Airshow is het provinciale startschot voor de viering van 75 jaar vrijheid in Gelderland. Vrijheid die is bereikt door o.a. de inzet van tijdelijke vliegvelden in Gelderland/Ede. We herinneren en herdenken en staan bewust stil bij al die mannen en vrouwen die in de lucht hebben gestreden voor onze vrijheid.

Meer informatie vindt u hier www.vliegshowede.nl/sponsors

Aanmelden als sponsor kan hier sponsor@vliegshowede.nl 

Voor het bestellen van tickets gaat u naarwww.vliegshowede.nl/tickets


When you go home, tell them of us and say,
for your tomorrow, we gave our today.

When you go home, tell them of us and say, for your tomorrow, we gave our today.