Als organisatie roepen we mensen op die re-enactment of living history uitbeelden, om deel te nemen aan dit unieke evenement.
We benadrukken daarbij dat we een ‘tijdelijk’ vliegveld uit willen gaan beelden zoals dat in WW2 in de Gelderland ook lag.
Vooral Air Force mensen, zijn dus belangrijk. Maar op een vliegveld waren heel veel disciplines aanwezig dus willen we daarnaast ook alle facetten van de Tweede Wereldoorlog laten zien en beleven. Dus Polen, Britten, Canadezen, U.S. Australiers… zijn allemaal welkom.
Geef je op met het formulier, zodat we een serieus kampement kunnen opbouwen. Geef hierop ook aan wat voor uitbeelding je neerzet, of zou willen!
We hebben de volgende hoeken in gedachten: RAF, USAAF, US Airborne, US Armoured, Brits (o.a. Para), Pools (o.a. Para), Canadees, etc.


Klik hier voor het opgave formulier

Alle (persoonlijke) informatie wordt ALLEEN gebruikt door de organisatie van Wings of Freedom Ede Airshow.

Historisch correct
Om historisch correct te zijn en de bezoekers educatief te informeren willen we daarnaast ook een Duits kampement maken.
Dus alle Duitse re-enactors, geef je op! Denk ook aan de Luftwaffe! Er komt in iedereen geval al een Messerschmitt Bf109 static.

Voertuigen
Omdat het terrein zeer geschikt is voor rupsvoertuigen vragen wij jullie ook om zoveel mogelijk (passende) voortuigen mee te nemen.
Voor tanks wordt een apart terrein ingericht zodat deze ook kunnen rijden tijdens deze dagen.

Opbouw en evenement
Het evenement start op woensdag 21 augustus 2019 vanaf 12:00 uur. Voor 21 augustus kunnen jullie aal met de opbouw beginnen.
De Airshow is op zaterdag 24 augustus 2019.
Op zaterdag 24 augustus na 17:00 uur kunnen jullie weer afbouwen en naar huis.

Opgeven en voorbereiden
Iedereen die zich opgeeft komt bij Delware Company terecht. Fred Scheurwater en Bert de Jong (jullie allen welbekend) zorgen ervoor dat we met elkaar het mooiste evenement van 2019 kunnen gaan bouwen en beleven. Iedere groep, elke re-enactor krijgt nu de kans hun allermooiste display te bouwen!! Dit is de enige show in Nederland waarbij het kampement zo groot wordt en ook nog vliegbewegingen en een ware Airshows zal zijn!
Vraag om je heen aan collega re-enactors of ze ook meekomen, vergeet ook onze buitenlandse gasten niet!!
We hebben nog voldoende tijd dus we dagen jullie uit met goeie voorstellen te komen. Dan kunnen jullie de hele winter bouwen aan je displays. Wachttorens, bunkers, etc, etc. We hebben de ruimte dus kom maar op met die ideeën!!

Hou deze website in de gaten. Hoe meer bekend wordt, hoe meer we gaan plaatsen.
We zijn al met sanitair bezig en ook voor het eten en drinken worden mooie voorzieningen getroffen.
Indien er voldoende budget voor de stichting beschikbaar is, zal er zelfs een mogelijkheid zijn om een reiskostenvergoeding te gegeven.
Als je eenmaal bent aangemeld wordt je ook op de hoogte gehouden.

Klik hier voor het opgave formulier