Ede - 21 tot en met 24 augustus 2019

Airshow zaterdag 24 augustus 2019


Het langverwachte vervolg op Wings Of Freedom 2015 komt eraan! Ben jij erbij?


When you go home, tell them of us and say,
for your tomorrow, we gave our today.

“The order of service” War Cemetery in Nijmegen
Wings Of Freedom 2015

Wings Of Freedom 2019

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Operatie Overlord, de codenaam van de Westerse geallieerden, op 6 juni 1944 is gestart om uiteindelijk West-Europa te bevrijden. Het zou uiteindelijk een heel gevecht zijn en Operatie Market Garden zou de geschiedenisboeken in gaan als de grootse luchtaanval ooit.

Om de opmars goed te ondersteunen werden op diverse plaatsen tijdelijke vliegvelden aangelegd die heel slagvaardig bleken te zijn en een grote bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding; dat is Wings of Freedom 2019.

Met diverse activiteiten wordt het besef van vrijheid onder de aandacht gebracht en getoond aan het Nederlandse publiek door met elkaar 75 jaar vrijheid herinneren, herdenken en vieren.

Op deze dag is er een heus vliegveld aanwezig, voorzien van een start-/landingsbaan en verkeerstoren.

Zo kan aan het begin van de Heideweek genoten worden van spectaculaire vliegshows, verschillende demo’s en diverse activiteiten voor jong en oud.

Wings of Freedom wordt mogelijk gemaakt door Stichting Jan Hilgers Memorial Airshow, haar vrijwilligers en sponsoren. Voor meer informatie over de stichting bezoekt u www.janhilgers.nl.

Oproep re-enactment en living history

Wings Of Freedom Ede Airshow wordt één groot en bruisend WW2 kampement.
Als organisatie roepen we mensen op die re-enactment of living history uitbeelden, om deel te nemen aan dit unieke evenement. We benadrukken daarbij dat we een ‘tijdelijk’ vliegveld uit willen gaan beelden zoals dat in WW2 in de Gelderland ook lag.

Meer informatie vind je hier

Nieuws

Gelderlander 13 oktober 2018: Vliegveld uit WOII strijkt neer in Ede
EDE - Meest opvallende onderdeel van de Edese plannen voor de 75-ste herdenking van operatie Market Garden is het plan van Wings of Freedom. Aan de Kade willen ze een historisch tijdelijk vliegveld inrichten. Inclusief vliegende kisten uit die tijd.

Lees meer : https://www.gelderlander.nl/ede/vliegveld-uit-woii-strijkt-neer-in-ede~a17bf6ec/Laatste nieuws
Het laatste nieuws kunt u ook volgen via https://twitter.com/vliegshowede