Van 21 t/m 24 augustus 2019 herdenken, herinneren en vieren wij op spectaculaire wijze onze vrijheid.

Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten op de grond met als absoluut hoogtepunt onze Wings of Freedom Airshow op 24 augustus 2019. Op deze dag creëren wij een tijdelijk vliegveld zoals dat in 1944 was.

Een start- en landingsbaan, een verkeerstoren en diverse kampementen, ondersteund door diverse manschappen en materieel. Maar denk ook aan de inrichting van internationale kampementen, een open-air-bioscoop, lezingen etc. 

Dat het spectaculair wordt, hoeven wij u eigenlijk niet te vertellen.

Tickets
Wij verwachten tijdens de vliegshow op zaterdag 24 augustus rond de 25.000 bezoekers, en u kunt hier bij zijn! Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website

 

Vervoer, parkeren en locatie

Het hart van ons evenement vindt plaats langs de N224/De Kade bij Ede. Gezien vanaf Ede ligt ons evenemententerrein direct na Café De Kade aan de linkerkant van de N224.
 

Uitrijkaart nodig
Om ons event gedenkwaardig en veilig te laten verlopen, voldoen wij uiteraard aan alle gestelde wet- en regelgeving. Deze regelgeving geldt voor alle zaken óp ons evenemententerrein, maar ook daar buiten. Voor de toestroom van verkeer en het parkeren tijdens ons event gelden strenge regels. Zo mogen wij geen parkeerkaarten verkopen bij de ingangen van de parkeerterreinen. Reden hiervoor is dat dit mogelijk tot verkeersopstoppingen en onveilige situaties kan leiden. Dat willen wij uiteraard voorkomen! Wij adviseren u dan ook dringend om VOORAF online uw uitrijkaart te bestellen zodat het verkeer soepel doorstroomt en wij Ede en omgeving geen overlast bezorgen.
Uw uitrijkaart bestelt u hier: https://www.vliegshowede.nl/nl/tickets. Wij verzoeken u uw uitrijkaart af te drukken en duidelijk achter uw voorruit te leggen.

Verkeersborden en regelaars
Wij verzoeken u bij uw bezoek aan ons evenement de adviezen op de verkeersborden, verkeerskarren en verkeersregelaars op te volgen. Kiest u ervoor om vooraf geen uitrijkaart te kopen dan kunt u een uitrijbonnetje kopen bij de kassa of ter plaatse online een uitrijkaart kopen via onze webshop. U toont dan uw uitrijkaart op uw telefoon bij het verlaten van de parkeerplaats.

Openbaar Vervoer | pendelbusje
Tussen het station Veenendaal/De Klomp en ons evenemententerrein rijden pendelbusjes voor personen die gebruik maken van het Openbaar Vervoer. De bussen rijden tussen 9.00 en 17.00 uur. Het tarief voor deze pendelbus is € 5,00 voor een retourrit. Let op: niet in alle busjes kan gepind worden, neem voldoende cash geld mee.

Minder goed ter been?
Ook als u minder goed ter been bent, kunt u uiteraard van ons evenement genieten. Wij richten een speciale kiss & ride strook in waar u kunt worden afgezet, of waar u iemand kunt afzetten. Bent u in het bezit van een mindervalide-parkeerkaart, dan is het ook mogelijk om dichtbij te parkeren. Wij reserveren hiervoor een aantal parkeerplaatsen. Binnenkort plaatsen wij een overzichtskaart waar u alle parkeerplaatsen rondom ons evenemententerrein kunt vinden.

Op de fiets!
Woont u in de nabije omgeving, dan adviseren wij u gebruik te maken van de fiets. Er is voldoende fietsparkeerruimte aanwezig.

Historie

Op 6 juni 1944 begon Operatie Overlord. Operatie Overlord was de codenaam van de Westerse geallieerden waaronder zij uiteindelijk West-Europa konden bevrijden. Het werd een intensief gevecht en Operatie Market Garden ging de geschiedenisboeken in als de grootse luchtlanding ooit. Om de opmars goed te ondersteunen werden op diverse plaatsen in Gelderland tijdelijke vliegvelden aangelegd die een grote bijdrage leverden aan onze bevrijding. Dat is inmiddels 75 jaar geleden.

Maximum aantal bezoekers

Het maximaal aantal toeschouwers per dag hebben wij begrensd:

  • Woensdag 21 augustus overdag max. 2000 toeschouwers
  • Woensdag 21 augustus Open-air-bios max. 2000 toeschouwers
  • Donderdag 22 augustus overdag max. 2000 toeschouwers
  • Donderdag 22 augustus Open-air-bios max. 2000 toeschouwers
  • Vrijdag 23 augustus overdag max. 5000 toeschouwers
  • Zaterdag 24 augustus overdag max. 25000 toeschouwers
When you go home, tell them of us and say, for your tomorrow, we gave our today.