Nieuwsoverzicht Wings of Freedom

Laatste nieuws

Het laatste nieuws kunt u ook volgen via https://twitter.com/vliegshowede

Vliegveld uit WOII strijkt neer in Ede

Gelderlander 13 oktober 2018 - Vliegveld uit WOII strijkt neer in Ede
EDE - Meest opvallende onderdeel van de Edese plannen voor de 75-ste herdenking van operatie Market Garden is het plan van Wings of Freedom. Aan de Kade willen ze een historisch tijdelijk vliegveld inrichten. Inclusief vliegende kisten uit die tijd.

Lees meer : https://www.gelderlander.nl/ede/vliegveld-uit-woii-strijkt-neer-in-ede~a17bf6ec/

 

/File/Id/1524503950

‘We creëren een vliegveld zoals het vroeger was…’

Ede, 13 januari 2019 - Het is dit jaar 75 jaar geleden dat een aanzet werd gegeven om Europa via Normandië te bevrijden. Het plan was destijds om door te stoten naar Berlijn. Dat is niet gelukt. Er werd vervolgens een tijdelijk vliegveld aangelegd waarop vliegtuigen aankwamen en vertrokken om zo de geallieerden alsnog slagkracht te geven richting Berlijn.

Van 21 t/m 24 augustus a.s. creëren we eenmalig het vliegveld zoals het destijds was. Aanwezigen worden meegenomen naar de veertiger jaren met onder andere ingerichte kampementen, een tankbaan, 250 re-enactment mensen met als absoluut hoogtepunt de unieke Wings of Freedom airshow op 24 augustus.

Wings of Freedom: hét eerbetoon aan al die jonge mannen en vrouwen die destijds zonder aarzelen en met levensgevaar bijdroegen aan de bevrijding van Nederland.

Het hele interview met Wings of Freedom voorzitter Martin Schoonderbeek zien? Klik dan op de video.
https://edestad.nl/lokaal/we-cre%C3%ABren-een-vliegveld-zoals-het-vroeger-was-535394

/File/Id/1063930649
When you go home, tell them of us and say, for your tomorrow, we gave our today.